Mijn politieke opvattingen zijn een uitvloeisel van mijn geloofsopvatting en niet specifiek met een politieke partij verbonden. Het democratisch systeem is een systeem dat ook in het westen zijn beste tijd achter zich heeft en zich bovendien baseert op de ongelijke verdeling van onze gemeenschappelijke wereld via het systeem van natiestaten. Daarom vind ik dat alle politiek altijd globaal zou moeten zijn. Anders gezegd: het kapitaal en de technologie zijn geglobaliseerd en het beheerssysteem niet. We hebben dus een andere manier van denken nodig en een nieuwe ideologie, willen we deze fase overleven. Daar moeten we samen aan werken.


Ik heb het opgenomen voor de Nederlandse kinderen in Syrische gevangenkampen, die daar zitten omdat hun ouders bepaalde beslissingen genomen hebben. Ik vind dat al die kinderen niet in de steek gelaten mogen worden en allemaal weer terug naar Nederland gehaald moeten worden. Ik zet me daar intensief voor in en bezocht in dat kader eind 2019 Noord Irak.


Ik was betrokken bij de noodhulp aan mensen zonder papieren van We Are Here en richtte samen met Adam Adriss Stichting Between Borders op.


Over mijn ervaringen in Saudi Arabië en

Jordanië schreef ik een boekje,

Voorbij Jeddah, dat hieronder te

downloaden is.